Sosyal Medya

Güncel

KCK'lı Cemil Bayık: AKP’nin ‘ağır toplarını’ destekleyebiliriz

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, AKP’nin üç dönem kuralı nedeniyle aktif siyasette yer almayan ‘ağır topları’nın ‘demokratik değerlere’ sahip çıkan bir parti kurmaları halinde destek vereceklerini açıkladı.



KCK Yürütme Konseyi EÅŸ BaÅŸkanı Cemil Bayık, AK Parti’nin üç dönem kuralı nedeniyle aktif siyasette yer almayan ‘ağır topları’nın ‘demokratik deÄŸerlere’ sahip çıkan bir parti kurmaları halinde destek vereceklerini açıkladı.

AK Parti’nin kurucu ekibinden Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in parti kuracağı yönündeki iddialar bir süredir kulislerde dile getiriliyor.

ANF'ye konuÅŸan Bayık, “EÄŸer bu ekip demokratik deÄŸerlere sahip çıkar, askeri faÅŸist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz” dedi.

Bayık’ın söyleÅŸisindeki ilgili bölüm şöyle: “AKP’de ÅŸimdi kuruluÅŸ felsefesine sahip çıkan bir ekip var. O ekip Tayyip ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu’nun yürüttüğü politikaları doÄŸru bulmuyor. O ekip kuruluÅŸ felsefesine dönmek istiyor. Tayyip ErdoÄŸan mevcut politikaları ile AKP’yi de Türkiye’yi de uçuruma sürüklüyor. Bu ekibin hem AKP’yi hem de Türkiye’yi felaketten kurtarması gerekiyor. EÄŸer bu ekip demokratik deÄŸerlere sahip çıkar, askeri faÅŸist politikalardan vazgeçerse biz bu çabaları destekleriz. Çünkü ErdoÄŸan ve ekibi faÅŸizmi geliÅŸtiriyor. Milliyetçi ve tekçidir, savaşı esas alıyor. Åžiddeti, katliamları ve göçertmeyi esas alıyor. Bunlar Türkiye’yi faÅŸizme götüren, dışarda tecrite götüren uygulamalardır. Türkiye’yi SuriyelileÅŸtiriyor ve IraklılaÅŸtırıyor. AKP içindeki eÄŸilim ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu’nun bu politikasına dur derse kendileri için de Türkiye için de olumlu olur.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.